Rolf Buchholz har totalt 453 pieringar på kroppen. Foto: Markus Schreiber
Rolf Buchholz har totalt 453 pieringar på kroppen. Foto: Markus Schreiber

Piercad man nekades att resa in i Dubai

Publicerad

DUBAI. Världens mest piercade man – den 53-årige tyske IT-teknikern Rolf Buchholz – har nekats inresa till Dubai.

Buchholz skulle uppträda på ett hotell genom att visa upp sina 453 piercingar och två horn som han har i pannan, men stoppades på kungadömets flygplats. Han sattes därefter på ett flygplan till Turkiet, skriver lokaltidningen al-Emarat al-Youm.

Fick inget svar på flygplatsen

Hotellets talesperson säger till tidningen att de "trots alla försök" misslyckades med att få tillstånd för Buchholz att komma till Dubai. Tidningen lyckades inte få något svar från flygplatsen varför tysken inte släpptes in. Buchholz skriver på Twitter att han till sist fick reda på varför han nekades: "De trodde att jag höll på med svart magi".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag