Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Philips sista budskap till sonen Charles

Prins Philips liv – föddes på köksbordet i Grekland
Prins Philip, drottning Elizabeth och prins Charles.
Foto: ANDREW MILLIGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Philip.
Foto: MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK
Prins Charles.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN

Prins Philip och sonen Charles kom inte alltid överens.

Men de två kom varandra betydligt närmare på senare tid.

När Charles besökte prins Philip på sjukhuset berättade Philip vilka tre saker som var viktigast för honom när han kände slutet nalkas, säger källor vid hovet till Daily Mail.

Det blev ett känslosamt samtal när prins Charles besökte sin pappa på sjukhuset för några veckor sedan. Prins Philip gav Charles råd dels om hur han skulle ta hand om drottningen när fadern inte längre fanns där, dels hur sonen skulle leda kungahuset fortsättningsvis. Han hade också ett tredje önskemål.

– Efter att ha tillbringat flera veckor på sjukhus var han medveten om att det inte var troligt att han skulle återhämta sig. Därför sade 99-åringen att han till slut ville få återvända hem enligt en källa vid hovet. Han ville dö i sin egen säng på slottet Windsor, säger hovexperten Robert Jobson till Daily Mail.

Prinsessan Diana kallade prins Philip ”käraste pappa”

Prins Philip och prinsessan Diana skrev flera brev till varandra när äktenskapet med prins Charles var i gungning. Philip skrev att han skulle ”göra sitt yttersta” för att hjälpa paret och hon kallade honom ”käraste pappa” och skrev ”du bryr dig verkligen” enligt Independent.

– Han gjorde förmodligen mer för att rädda äktenskapet än prins Charles även om han tog i med hårdhandskarna när det var silkesvantar som behövdes, säger Dianas före detta butler Paul Burrell till Mirror.

Prins Philips relation med Diana svalnade dock sedan han uttryckt att hennes kärleksaffärer skadade den brittiska monarkin. 

Prins Charles: ”Jag saknar min pappa enormt”

Den ofta burduse prins Philip ska enligt The Sun inte alltid haft lätt att förstå sin mer känslige son, men de kom varandra närmare under Philips sista år i livet än de någonsin varit tidigare.

– Båda mjuknade under senare år och hade betydligt lättare att acceptera den andres sätt att se på saker. Det var aldrig någon tvekan om att de älskade varandra, men det fanns en djupare respekt som växte allt mer, säger en annan källa vid hovet till Daily Mail.

Efter prins Philips död sade prins Charles så här i ett videomeddelande:

– Jag saknar min pappa enormt.

Så sörjer det brittiska folket prins Philips död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.