Philip tände eld på sig själv inför ögonen på sin pappa

Philip Mårtensson, 27, har inte spelat på tre år. Men när han var som djupast i sitt beroende försökte han ta sitt eget liv.
Foto: JENS CHRISTIAN

Premium: Philip Mårtenssons spelmissbruk bara eskalerade. Det slutade med att han gick ut i garaget, hällde bensin över sig själv och tände på.

Nu har han inte spelat på tre år och vill hjälpa andra att undvika hans öde.

Men händelserna den där dagen för sex år sedan är svåra att glömma.

– Det värsta var att jag gjorde det framför min pappa. Brännskadorna var inte det som gjorde mest ont, utan det var känslorna om vad min familj hade tvingats att se.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Vi bryr oss inte om elaka kommentarer”

Premium: ”Älskar, älskar inte”-paret Fiona, 40, och Lars, 81, nya liv

Jessica, 51, förlorade sin make Peter i ett hjärtstopp

Premium: Fick getingstick och kom aldrig till medvetande igen

Experterna om hoten – Putins scenarier för kärnvapenkrig

Premium: Från minibomb till ny atomistid • ”Döda så många som möjligt”