Philip Holst Cappelen gripen i Spanien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Philip Holst-Cappelen.
Foto: Polisen

Ännu ett namn kan strykas från rikskriminalpolisens Ikaroslista.  Den internationellt efterlyste Philip Holst Cappelen, 46, misstänkt för utpressningen av en mångmiljonär i Stockholm och en man i Göteborg är gripen. 

- Han greps i Spanien i går, säger Håkan Ström på länskriminalpolisen i Stockholm.

I lördags greps den 43-årige Pasi Miettinen, som varit efterlyst för mord och försök till mord, i Finland. Han var häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för att ha skjutit ihjäl en 27-årig man utanför dåvarande puben Sledgehammer i Södertälje den 5 augusti år 2000. Ytterligare en man skottskadades vid mordet. 

Lämnar inga spår

 Nu kan rikskriminalpolisen stryka ytterligare ett namn från sin lista över internationellt efterlysta, misstänkta för brott i Sverige. Det kan Expressen.se avslöja.  

 Philip Holst Cappelen – känd för att inte lämna några spår efter sig när han begår brott – var efterlyst misstänkt människorov och grov utpressning och häktad i sin utevaro. Detta efter att en 47-årig mångmiljonär hittades fastkedjad i sin lägenhet på Strandvägen i Stockholm. Philip Holst-Cappelen hade då, enligt misstankarna, tvingat honom att föra över miljontals kronor till ett annat konto. Några månader tidigare hade en göteborgare utpressats på liknande sätt. 

Bekräftar uppgifterna

 I söndags publicerade Expressen rikskriminalpolisens lista över internationellt efterlysta. 

 I går greps Holst Cappelen.

I lördags greps den 43-årige Pasi Miettinen och nu har även Philip Holst Cappelen gripits. Två namn som polisen kan stryka från sin Ikaros-lista.

 Håkan Ström, kriminalinspektör vid länskriminalpolisens våldssektion i Stockholm, bekräftar uppgifterna för Expressen.se

 – Vi vet inte var han greps, när eller hur – bara att han greps i går i Spaninen. Vi har inte fått så mycket information kring själva gripandet än. 

Fly med alla pengar

 Efter utpressningsdramat på Strandvägen lyckades Philip Holst-Cappelen fly med alla pengarna, men hans sambo och medhjälpare står nu inför rätta i Stockholm. Två dagar återstår av rättegången. 

 – Vi vet ännu inte hur det blir med fortsättningen, säger Håkan Ström.

 När Philip Holst Cappelen efterlystes internationellt misstänkte den svenska polisen snart att han kunde gömma sig i Tyskland, Schweiz – eller just Spanien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.