Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Philip Botström blir omvald som SSU-ordförande

Enligt SSU var Philip Botström och Värmlandsdistriktets ordförande ”överens” om att distriktet skulle driva Botströms personalvalskampanj.

Philip Botström fortsätter som ordförande i SSU. 

Botström, som varit ordförande sedan 2015, valdes om på SSU:s kongress i Karlstad på söndagen.

SSU valde Philip Boström till förbundsordförande och Andrea Törnestam till förbundssekreterare på söndagen. Båda omvaldes av SSU-kongressen.

Några timmar tidigare kunde Expressens Federico Moreno avslöja att Philip Botström fått mer än 250 000 kronor ur SSU Värmlands partikassa till sin personalvalskampanj inför riksdagsvalet 2018.

Interna kritiken växer

Samtidigt som Philip Botström, 28, väljs om växer den interna kritiken mot honom. Detta på grund av det stora bidraget på en kvarts miljon kronor han fick för att finansiera sin personvalskampanj 2018.

– Min första reaktion är att det ser väldigt konstigt ut, säger Anton Karlsson, ordförande i SSU Halland, till Expressen om kampanjbidraget. 

Missnöje finns också i Botströms hemdistrikt Värmland. Inför helgens SSU-kongress meddelade SSU Värmland i ett brev till valberedningen att distriktet inte står bakom Botström, men backade efter påtryckningar från S-distriktet i Karlstad.

”Jättemycket pengar”

– Det här är jättemycket pengar som dessutom lagts på förbundsordföranden som redan får mycket medialt utrymme, säger en SSU-källa.

Trots kampanjbidraget lyckades Botström inte komma in i riksdagen 2018. 

Enligt SSU var Philip Botström och Värmlandsdistriktets ordförande ”överens” om att distriktet skulle driva Botströms personalvalskampanj. 

Botström är som SSU-ordförande adjungerad till Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) och till partistyrelsen.

Expressens Federico Moreno om kritiken mot kampanjen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.