PG Gyllenhammar, 81, har blivit pappa – igen

Den svenske företagsledaren Pehr G Gyllenhammar blev pappa för första gången 1961. Nu har det hänt igen.
Foto: Tomas Leprince
Hustrun Lee Welton Croll, 42, födde parets gemensamma dotter i januari.

Dubbelt grattis, Pehr G Gyllenhammar!

På torsdagen fyller finansmannen 81 år – och nu har han blivit pappa för femte gången.

I januari födde hustrun Lee Welton Croll, 42, parets första gemensamma barn.

Den svenske företagsledaren och Volvoprofilen Pehr G Gyllenhammar blev pappa för första gången 1961.

Nu har Gyllenhammar - som på torsdagen blir 81 år gammal - fått sitt femte barn.

I januari födde hans hustru Lee Welton Croll, 42, en flicka, parets gemensamma dotter, vilket Aftonbladet var först att berätta.

Lee Welton Croll är född i Kanadas huvudstad Ottawa, men är nu brittisk medborgare och arbetar som konsult och psykolog för flera stora företag runtom i världen.

Pehr G Gyllenhammar om Lee Welton Croll: ”Kär från första stund”

Den tidigare Volvoledaren har tidigare sagt att han pendlar mellan Stockholm och London, medan hustrun har en lägenhet i den brittiska huvudstaden.

När Gyllenhammar medverkade i tv-programmet Skavlan 2014 berättade han stolt om det första mötet med den då nya kärleken. Ett knappt år tidigare hade finansmannen och den blivande hustrun suttit på samma plan.

– Jag blev kär i henne från första stund, berättade han då.

Gyllenhammar bestämde sig för att bryta isen genom att fråga henne hur lång flygningen var, en fråga som imponerade föga.

Äktenskapet med Lee Welton Croll är det tredje

– I hennes öron var det väldigt enfaldigt och vulgärt sagt. Hon förstod att jag flög hela tiden och tyckte att det var en trist början på en konversation.

Äktenskapet med Welton Croll är Gyllenhammars tredje i ordningen. De första äktenskapsbanden knöts 1959 när finansmannen gifte sig med Christina Engellau. De två fortsatte att vara gifta fram till hennes död 2008.

Mellan åren 2010 och 2012 var Gyllenhammar gift med sportjournalisten Christel Behrmann.

Sedan tidigare har Pehr G Gyllenhammar döttrarna Cecilia Gyllenhammar, 54, Charlotte Gyllenhammar, 53 och Sophie Gyllenhammar Mattsson, 47, samt sonen Oscar Gyllenhammar, 49.

Finansmannen Pehr G Gyllenhammar

Var vd för Volvo mellan 1971 och 1983 och därefter styrelseordförande fram till 1993. Har suttit i Folkpartiets styrelse. Efter flytten till London var han i flera år styrelseordförande för Storbritanniens största försäkringsbolag Aviva. Har på senare år haft flera styrelseuppdrag bland annat i investmentbanken Rothschild och vindkraftsföretaget Arise Windpower.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.