Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Pewdiepie” bannlyst i Kina för Nalle Puh-skämt

Svensken är inte längre störst på Youtube – petades ner från förstaplatsen i mars i år.
Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har blivit bannlyst i Kina efter skämtet om Xi Jinping och Nalle Puh.Foto: JAMES SHAW / REX/IBL
Pewdiepie säger i en ny video att han nu är bannlyst från Kina efter att ha skämtat om presidenten. Foto: JU PENG / XINHUA/AVALON.RED B950

Svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, 29, har blivit bannlyst i Kina och raderats från landets internet. 

Detta efter att ha pratat om Hongkong-kravallerna och skämtat om president Xi Jinpings likhet med Nalle Puh. 

– Vi gjorde det, jag är bannlyst från Kina, säger han i en video. 

Den svenske Youtubern Pewdiepie, vars riktiga namn är Felix Kjellberg, har över 100 miljoner prenumeranter på Youtube. 

Nu har hans videor och namn raderats från kinesiskt internet, rapporterar han i en ny Youtube-post. 

– Jaha grabbar, vi gjorde det. Jag är bannlyst från Kina. Det stämmer. Efter att jag pratade om protesterna i Hongkong och visade hur deras ledare blev hånad för att han liknar Nalle Puh, så blev jag bannlyst från Kina, säger Pewdiepie. 

https://www.youtube.com/watch?v=8HehfOtRbUk

– Om du nu söker något Pewdiepie-relaterat på något Reddit-relaterat forum i Kina eller Yotube-relaterade videos så kommer det vara helt blankt. Jag skrattar, men jag är ledsen om du är i Kina och försöker se någon av mina videor, det suger. 

I videon som fick Kina att reagera uttryckte Youtubern sitt stöd för animerade humorserien South Park – som också blivit bannlyst efter att ha skämtat om folkrepubliken.  

Flera bannlysta av Kina senaste tiden

Pewdiepie säger att bannlysningen var väntad då tyske artisten DJ Zedd blev bannlyst bara för att ha gillat en tweet från South Park-teamet. 

– Så uppenbarligen skulle jag bli bannlyst efter att ha pratat om Hongkong-memesen. 

Regissören Quentin Tarantino väckte i förra veckan stor uppmärksamhet när han vägrade lyda kinesiska krav på att klippa bort scener som landet ansåg vara opassande ur sin film ”Once upon a time in Hollywood”, vilket bland andra nyhetssajten Deadline rapporterat om. 

Se det senaste avsnittet av Q&A

Paradise hotel-deltagaren försvarar sin relation till Marcelo: ”Låt mig göra det då”.