Peter opererade snoppen större

Publicerad
Uppdaterad
Längre snopp, eller kanske tjockare?
Antalet svenska män som opererar penis av kosmetiska skäl ökar kraftigt.
För ett par år sedan gjorde Peter, 23, en penisförtjockning. Sedan högstadiet hade han haft komplex. - Min kropp utvecklades senare och andra kom med anmärkningar. Man tror inte att någon tittar, men alla tittar i smyg på varandras och jämför med sin egen. Det blev jättejobbigt, har Peter tidigare berättat för Expressen. Kallsvettades En kväll hade han en tjejkompis hemma hos sig. De började hångla och tjejen sträckte sig för att knäppa upp Peters byxor. Peter blev livrädd. Han kände hur han började kallsvettas och ursäktade sig med att han behövde gå på toaletten. Den natten sov han på soffan. Händelsen fick Peter att bestämma sig för att göra en penisförtjockning. Fett från buken sprutades in runt hans snopp. - Det är möjligt att jag hade kunnat komma över mitt komplex på annat sätt. Folk får säga vad de vill. Men kan man stärka sitt självförtroende genom en operation så ser i alla fall inte jag något konstigt med det. Ökat fem procent Till privatklinikerna runtom i Sverige kommer alltfler män som likt Peter vill operera snoppen av kosmetiska skäl. På Akademikliniken i Stockholm har penisoperationerna ökat med ungefär fem procent varje år sedan 1999. - Vi har minst ett fall i veckan. - Det vanligaste är att männen har problem i omklädningsrummet. Den sexuella samvaron med kvinnan brukar inte vara orsaken, säger Jan Jernbeck, plastikkirurg på Akademikliniken. Sår- och infektionsrisken vid penisoperationer är i regel ganska liten. Men det finns andra risker, enligt Per-Anders Abrahamsson, professor på urologkliniken på Malmö allmänna sjukhus. - Ärr vid läkningsprocessen kan få snoppen att svänga åt sidan vid erigerat tillstånd. - Det kan också bli svårare att få stånd. Dessutom blir penis mindre stabil, varnar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag