Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-politikern Peter Lundgren slutar efter mandatperioden

Slutar efter mandatperioden.
Peter Lundgren.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Lundgren representerar Sverigedemokraterna.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) tänker sluta när hans mandatperiod går ut.

– Det här är ett tungt och krävande uppdrag. Man är hemifrån väldigt mycket och träffar sin familj väldigt lite, säger han. 

Sverigedemokraten Peter Lundgren från Gnosjö kommer inte att fortsätta som EU-parlamentariker efter den femåriga mandatperioden. Både Värnamo Nyheter och P4 Jönköping har rapporterat om detta tidigare.

– Som det känns i dag så tror jag att efter ytterligare fem år där nere så är man nog ganska mätt faktiskt. Det är så mycket tid hemifrån och det är ett mycket tyngre uppdrag än folk tror. Man har knappt någon ledighet och ingen tid över till sitt eget privatliv, säger Peter Lundgren.

Men du valde ändå att sitta kvar fem år till? 

– Jag tog mig en riktig funderare vid årsskiftet om jag skulle fortsätta eller inte. Men det är fortfarande saker som jag inte har lyckats slutföra, vi har mobilitetspaketet som jag gärna vill vara med att få igenom till exempel. 

Vill avsluta som lastbilschaufför

Peter Lundgren har redan nu en preliminär plan för sin karriär efter EU-parlamentet. Först planerar han att jobba politiskt på lokal nivå en period för att sedan avsluta sitt yrkesliv bakom ratten. 

– Jag har alltid sagt att jag inte vill avsluta mitt yrkesverksamma liv som politiker. Jag vill hellre avsluta som lastbilschaufför som jag varit hela mitt liv och som jag trivs med. Några år till bakom ratten hade varit kul, säger han. 

Peter Lundgren blev omvald till Europaparlamentet i valet 26 maj. Några dagar innan valet avslöjade Expressen att Peter Lundgren hade tafsat på en av sina partikollegor. Han polisanmäldes för händelsen och åklagare inledde en förundersökning om sexuellt ofredande.

Peter Lundgren tog partikollega på brösten: ”Inte med avsikt att det skulle hända någonting”

Obehöriga äga ej tillträde: Här är Sveriges första gated community

Innanför muren på småländska idyllen: “Vill inte ha folk som kör in här”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.