Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Lundgren, SD, överklagar hovrättens fällande dom

Grävreporter David Baas om Expressens avslöjande som ligger bakom domen
Peter Lundgren efter hovrättsförhandlingarna i Göta hovrätt i november.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
EU-parlamentarikern Peter Lundgren.
Foto: ANNA HÅLLAMS/TT / TT NYHETSBYRÅN

EU-parlamentarikern Peter Lundgren, SD, kommer att överklaga hovrättens dom om sexuellt ofredande till Högsta domstolen, rapporterar P4 Jönköping.

Det var förra veckan som Göta hovrätt dömde Peter Lundgren till dagsböter för sexuellt ofredande, efter Expressens avslöjande före EU-valet i maj 2019 om att han tagit en kvinnlig partikollega på bröstet under ett partiarrangemang 2018.

”Att beröra en kvinnas bröst på det sätt som Peter Lundgren har gjort är en handling som typiskt sett är ägnad att kränka den sexuella integriteten hos den som utsätts. Omständigheterna vid tillfället var inte sådana att de föranleder någon annan bedömning”, skrev hovrätten i sin dom.

Peter Lundgren har nekat till brott och nu uppger hans advokat till P4 Jönköping att domen överklagas.

”Klart att det aldrig är bra”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har tidigare sagt att händelsen är utredd mellan Lundgren och kvinnan, men att den inte varit juridiskt utredd.

Skulle den slutgiltiga domen fälla Lundgren kan det bli svårt för honom att sitta kvar, enligt Åkesson.

– Det är en hög företrädare för oss som är dömd för ett brott. Det är klart att det aldrig är bra., har han sagt i P1 Morgon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.