Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter Hultqvist och Lena Hjort Hultqvist skiljer sig

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Peter Hultqvist och Lena Hjort Hultqvist ska skiljas. Foto: SVEN LINDWALL
Lena Hjort Hultqvist, gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden i Borlänge. Foto: Per Eriksson / Borlänge kommun

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och hans fru Lena Hjort Hultqvist skiljer sig.

Paret har lämnat in en skilsmässoansökan till Falu tingsrätt.

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist, (S), och Lena Hjort Hultqvist (S), ordförande gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden i Borlänge, har lämnat in en gemensam ansökan om skilsmässa.

Ansökan mottogs av Falu tingsrätt den 13 januari och i ansökan framkommer det att domen ska meddelas ”utan föregående betänketid”. 

Hultqvist avböjer att kommentera

Hultqvist har även varit verksam som journalist och skrivit för tidningarna Dala-Demokraten, Norrländska socialdemokraten och tidskriften Aktuellt i politiken.

Han har en lång politisk karriär med flera politiska uppdrag. Under 2011-2014 var han ordförande i försvarsutskottet och ledamot i försvarsberedningen. Under 1989-1998 var han kommunalråd i Borlänge som vice ordförande i kommunstyrelsen, innan han gick över till rollen som ordförande 1998-2006. 

Mellan 2002 och 2006 var han ordförande i Region Dalarna. Från 2006 har han suttit i riksdagen på dalabänken. Peter Hultqvist tillträdde som försvarsminister den 3 oktober 2014. 

Expressen har varit i kontakt med Hultqvists pressekreterare Toni Eriksson som meddelar att ministern inte vill ge någon kommentar. 

Här är några av dagens största inrikesnyheter.

LÄS MER: De lämnade politiken – så mycket tjänar de i dag (PREMIUM) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.