Googles försök att stoppa ordet "ogooglebar" har bara lett till att ordet spridits ännu mer.
Språkrådet valde att ta bort ordet i stället för att ta strid mot Google - som ville ändra definition av ordet till att bara handla om att något inte går att söka fram i just deras sökmotorer.
Nu har ordet hamnat på allas läppar under tisdagen - och om folk fortsätter att använda det så finns det möjlighet att det hamnar i Svensak Akademiens ordlista, SAOL.
– Om det är så att det här ordet hamnar i allmänt bruk så kommer det att hamna i ordlistan. Och vi backar inte för Google, säger Englund.
Fler företag försöker påverka
Han berättar att det inte alls är ovanligt att företag försöker påverka ord som finns i SAOL.
– Det har hänt flera gånger att advokater hör av sig och vill att vi ska ändra eller ta bort saker. Men vi tar aldrig bort någonting. Det kan vara så att vi tar in ett förtydligande om att det finns ett varumärke med samma namn.
För att ett ord ska hamna i SAOL krävs det att det är allmänt använt i det levande svenska språket. Och Peter Englund tycker att ordet "ogooglebar" är intressant.
– Det pekar på ett fenomen som finns. För tio år sedan fanns det inga "ogooglebara" saker, men nu finns det. Och alla nya fenomen behöver ord. Det verkar som att det här fenomenet har hittat sitt ord, och det spelar ingen roll vad Google säger. De äger inte det svenska språket, säger han.
Ordet "googla" står med i SAOL med betydelsen "söka på nätet med hjälp av sökmotorn Google".