Peter Antoine.
Peter Antoine.

Peter Antoine: "En tysk livsstil"

Publicerad
Uppdaterad
Svenska fotbollsspelare tror inte att JämO Claes Borgströms vm-bojkott hjälper mot den tyska prostitutionen.
Och fotbollsexperten Peter Antoine är rasande:
- Han ska inte lägga sig i en tysk livsstil.
Efter sitt utspel har JämO Claes Borgström fått sin största mejlskörd någonsin. - Minst hälften av mejlen är positiva och många är från fotbollsintresserade män, säger Claes Borgström. JämO tycker fotbollsrörelsen själv skulle startat diskussionen. - Idrottsrörelsen hävdar demokratiska ideal, säger han.

Vill inte bojkotta

Men svenska fotbollsspelare är tror inte på en bojkott: - Jag tycker inte det är vår sak. Det är en politisk fråga. Vi spelar ju bara fotboll, säger Daniel Andersson i Malmö FF. - Vi har ett jätteproblem med trafficking i Sverige. Jag tycker man kan lägga energin på att komma åt den i stället, säger före detta landslagsspelaren Malin Swedberg.

Är för bordeller

JämO:s största kritiker är kanske fotbollsexperten Peter Antoine: - Han ska tamejfan inte blanda sig i saker han inte förstår, säger Peter Antoine. Peter Antoine tycker att bordeller är bra: - Jag är emot de som bor i husvagnar eller går på gatan, men är det organiserat gör de sin nytta mot män som helt enkelt inte har någon annan möjlighet, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag