Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petade SD-politikern Roger Richthoff går med i AFS

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen T
Roger Richthoff går till Alternativ för Sverige, AFS.
Foto: Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas tidigare försvarspolitiske talesperson Roger Richthoff ansluter sig till högerextrema Alternativ för Sverige (AFS), rapporterar Ekot.

– Jag kommer att bli medlem, och behöver de min hjälp i olika frågor eller så, så ställer jag gärna upp, säger riksdagsledamoten till radion.

Roger Richthoff, numera politisk vilde, var fram tills i november i fjol Sverigedemokraternas försvarspolitiske talesperson. Han petades i mars från partiets riksdagslista inför valet.

Kort därefter hamnade han i blåsväder sedan han spridit en film i sociala medier med rysk desinformation om invasionen av Ukraina, något Expo var först med att rapportera.

”Det är sorgligt att se hur en kunnig och erfaren person skämmer ut sig på det här sättet”, sade SD:s gruppledare Henrik Vinge i en skriftlig kommentar till TT när videon uppdagades.

Richthoff valde självmant att lämna partiet sedan ett uteslutningsärende inletts mot honom.

AFS bildades av uteslutna sverigedemokrater och leds av Gustav Kasselstrand, före detta ordförande i SD:s ungdomsförbund som uteslöts ur partiet 2015.

Roger Richthoff uppger för Ekot att han inte kommer att stå på AFS riksdagslista.

I riksdagsvalet 2018 fick AFS 0,31 procent av rösterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.