Göran Persson gick till hård attack mot Mats Odell i sitt förstamajtal i Flen. Foto: Olle Sporrong
Göran Persson gick till hård attack mot Mats Odell i sitt förstamajtal i Flen. Foto: Olle Sporrong

Persson till attack mot Odell i sitt majtal

Publicerad
Uppdaterad
Före detta statsminister Göran Persson gick till hård attack mot kristdemokraten Mats Odell i sitt majtal i hemkommunen Flen tidigare i dag.
Göran Persson uppmanade sina socialdemokratiska vänner till uppslutning bakom sin efterträdare på partiledarposten. Mona Sahlin har blivit ett offer för en orättvis och ful personkampanj, menade Göran Persson.
- Olyckan Mats Odell kan jag inte förlåta trots att han råkar vara född i Katrineholm, sa han i sitt tal.

Hård smutkastningskampaj

Göran Persson menade att han inte har varit med om en sådan hård smutkastningskampaj som den mot Mona Sahlin, skriver Eskilstuna Kuriren.
Uttrycket "Tobleronepolitik" som kommunminister Mats Odell och arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin använde när de kommenterade den rödgröna budgetmotionen, är ett praktexempel på detta, menade Göran Persson.
- Jag kommer ihåg vad Mats Odell har åstadkommit som politiker. När han var kommunikationsminister i den förra borgerliga regeringen deltog han i att köra Sverige i botten. Där kan man prata om att skicka fakturan till svenska folket, sa Göran Persson i ett fullsatt Folket Hus i Flen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag