Persson om nye partiledaren: Det blir en man

Publicerad
Uppdaterad
Göran Persson avslöjade i SVT att han vet vem som kommer att ta över Socialdemokraterna.
I SVT berättade han att det kommer att bli en man.
- Jag känner mig väldigt trygg, sa Persson om valet.
Västerbottens Folkblad avslöjar i dag torsdag att det är Metall-basen Stefan Löfven som kommer att presenteras som ny S-ledare.
Den tidigare partiledaren Göran Persson har fått information om vem det blir.
– Jag vet vem det kommer att bli.
– Det är en man, så mycket kan jag säga, sa Göran Persson i SVT:s "Gomorron Sverige".
Programledarna frågade Persson om han tyckte att man gjort ett bra val.
– Jag vill inte kommentera de sakerna i förväg. I morgon eftermiddag eller i kväll kan jag ge min uppfattning. Men jag känner mig väldigt trygg, svarade Persson.
När Expressen.se träffar Göran Persson på SVT vill han inte kommentera uppgifterna om Stefan Löfven:
– Jag kommenterar inte mer om enskilda personer, det är ett bra gäng som har diskuterats. Jag känner mig trygg med dem, säger han.
Göran Persson är övertygad om att VU har hittat en bra kandidat.
– Ja, det har de.

Viktigt att plugga

Göran Persson tycker att det är bra att den nye partiledaren utses i en kort process, och handplockas av de ledande inom partiet.
Göran Persson gav även ett råd till den nye ledaren:
– Det enklaste rådet är att plugga, det är i detaljerna som problemen finns. Läser man inte på åker man fast på enskildheter, sa Persson i SVT och medgav att det var en passning till Håkan Juholt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag