Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Personbil i krock med lastbil – en man död

Flera ambulanser kallades till olycksplatsen. Foto: Brandkåren Norra Dalarna

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock mellan en personbil och en lastbil med farligt gods.

Föraren av personbilen fick klippas ur fordonet. Hans liv gick inte att rädda.

– När vi kom fram konstaterades att personen som färdats i personbilen var fastklämd och mycket svårt skadad, säger räddningsledare Johan Szymanski.

Larmet om olyckan på riksväg 70 mellan Mora och Älvdalen kom in klockan 00.50 och flera räddningsenheter, ambulanser och ambulanshelikopter kallades till platsen.

– När vi kom fram konstaterades att personen som färdats i personbilen var fastklämd och mycket svårt skadad. Vi jobbade snabbt med losstagning för att få ur personen ur personbilen, säger räddningsledare Johan Szymanski vid Brandkåren Norra Dalarna.

Bilförarens liv gick inte att rädda

Senare stod det klart att mannens liv inte gick att rädda. Polisen bekräftar att anhöriga är underrättade.

– Det är en person avliden. Jag kan inte uttala mig om det är någon förundersökning inledd. Men det tar jag för givet eftersom båda fordonen är tagna i beslag, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Vägen stängdes av i väntan på bärgning

Enligt Szymanski klarade sig lastbilsföraren sig utan fysiska skador. Vägen var avstängd i några timmar efter olyckan i väntan på bärgning.

– Lastbilen var en tankbil med släp innehållandes bensin och diesel. Den var dock i princip tom och inget läckage uppstod, säger Johan Szymanski.

Artikeln uppdateras.