Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Personbil har kört in i busskur – en gripen

Flera skadade i Göteborg – en person till sjukhus med ambulans.

En personbil körde in i en busskur i stadsdelen Angered i nordöstra Göteborg på onsdagseftermiddagen.  

Tre personer fördes till sjukhus med ambulans, varav en med allvarligare skador, uppger polisen. 

Föraren, en man i 30-årsåldern, greps på platsen och misstänks för grov misshandel samt grovt rattfylleri. 

Det var vid 16.17 som räddningstjänsten i Angered larmades till platsen efter att en personbil uppgavs ha kört in i busskuren. 

– Enligt vittnen körde föraren in i busskuren i hög fart. Han upplevdes som stökig och berusad och luktade alkohol, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson. 

Två kvinnor, en i 40-årsåldern och en i 30-årsåldern, och en man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Den 30-åriga kvinnan fick allvarligare skador, men var vaken och talbar vid omhändertagandet, skriver polisen på sin hemsida.

Tillståndet för kvinnan i 30-årsåldern är allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst, skriver TT strax efter klockan 18 på onsdagskvällen. 

Föraren greps på plats 

Föraren är en man i 30-årsåldern och misstänks för grov misshandel samt grovt rattfylleri. Han greps av polisen på plats, uppger polisen.  

– Det mesta är avklarat på platsen. Vi har hört en del vittnen. Föraren ska höras så fort som det är möjligt, säger Adlersson strax efter 17.30. 

Bilen har tagits i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.