Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personalens förvåning – Trump inne för läkarbesök

De tv-sända riksrättsförhören inleddes under onsdagen.
Donald Trump gjorde ett oannonserat läkarbesök på lördagen.Foto: EVAN VUCCI / AP / TT NYHETSBYRÅN
Inte ens personalen på militärkliniken Walter Reed förvarnades om presidentens besök.Foto: STEFANI REYNOLDS / POOL / EPA / TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump chockade personalen när han kom in på militärkliniken Walter Reed i Washington DC på lördagen.

Anledningen: Att personalen inte hade blivit förvarnad om det celebra besöket – något de alltid blir när presidenten gör sina planerade läkarundersökningar, rapportar CNN.

Enligt Vita huset var det dock precis vad som var Trumps skäl för besöket.

Enligt en källa till CNN brukar hela personalstyrkan på Walter Reed få veta i förväg när Trump – eller andra viktiga personer – ska komma in för sina årliga läkarundersökningar. Därför var förvåningen stor när presidenten plötsligt dök upp på militärkliniken under lördagen, något som enligt CNN kan vara ett tecken på att Trumps besök inte var ett rutinärende.

Trumps tidigare läkarundersökningar har gjorts på hans kontor i vita huset och funnit i hans offentliga schema – men där fanns inte lördagens läkarbesök. CNN har också noterat en annan ovalighet jämfört med andra Trumpbesök till Walter Reed, nämligen att presidenten tog sig dit med bilkortege snarare än med helikopter.

Enligt en CNN-källa med insyn i Trumps läkarbesök ska presidentens hälsa ha verkat god på fredagen – men lördagens besök ska ha varit ”onormalt”.

”Är vid god hälsa”

Enligt Vita huset står dock allt rätt till med Donald Trump. Enligt pressekreteraren Stephanie Grisham passade presidenten helt enkelt på att genomföra delar av sin hälsokontroll medan han hade en ledig helg i huvudstaden. Han gick dock inte igenom hela den fyra timmar långa undersökningen.

– Han är vid god hälsa och det var en rutinundersökning som en del av hans årliga hälsokontroll. Jag har gett många sanningsenliga uttalanden – att aktivt leta efter och rapportera om konspirationsteorier måste få ett slut, säger Stephanie Grisham till CNN.

På söndagen tog Trump själv till Twitter för att berätta att han inte planerar att slutföra läkarundersökningen innan årskiftet.

Trumps senaste rutinkontroll genomfördes i februari. Då visade han sig ha ett högt kolesterolvärde och en vanlig form av hjärtsjukdom. Läkaren ska då ha gett honom rådet att gå ner i vikt genom en ny diet och regelbunden motion.

Dagens toppnyheter – utrikes

Dagens tre största utrikesnyheter.