Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Personal på Yasuragi utreds för legionella

Japanska badet på Yasuragi Hasseludden.
Foto: MARKUS CREPIN

Spahotellet Yasuragi Hasseludden utreds efter att personal uppvisat symtom på legionella.

”Personal har påvisat symtom och därav är vi en av flera platser som utreds av miljö och hälsa i de kommuner det berör”, skriver vd Anna Westerberg i ett mejl.

Yasuragi Hasseludden, en spaanläggning med hotell och konferensverksamhet i japansk stil utanför Stockholm, utreds för legionella.

Vd:n Anna Westerberg låter sig inte intervjuas men skriver i ett sms:

”Just nu utreder miljö & hälsa personal hos oss.”

Hon fortsätter:

”Personal har påvisat symtom och därav är vi en av flera platser som utreds av miljö och hälsa i de kommuner det berör.”

”Vi arbetar alltid proaktivt”

Enligt henne gör Yasuragi Hasseludden provtagningar för legionella varje månad. Det senaste provet, från början av januari, påvisade ingen legionella, uppger hon.

Anna Westerberg vill inte svara på hur många hur många i personalen som har symtom, när symtomen visade sig eller om det finns något konstaterat sjukdomsfall.

”Vi arbetar alltid proaktivt mot legionella, med bland annat regelbundna provtagningar och vattenrening”, skriver hon. 


Legionella

Legionella, eller legionärssjuka, är en svår lunginflammation. Den smittar genom inandning av små droppar med vatten som är förorenat av legionellabakterier.

 Bakterierna förökar sig i stillastående vatten och kan förorena vattenledningar, klimatanläggningar, duschar och bubbelpooler.

Vanliga symtom är hög feber, ont i huvudet, ont i musklerna och svårigheter att anda.

Legionella behandlas med antibiotika och ibland behövs sjukhusvård.

Källa: 1177◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.