Nu avslöjar den 21-årige mannens advokat att han greps i Migrationsverkets lokaler i Märsta. Foto: PolisenNu avslöjar den 21-årige mannens advokat att han greps i Migrationsverkets lokaler i Märsta. Foto: Polisen
Nu avslöjar den 21-årige mannens advokat att han greps i Migrationsverkets lokaler i Märsta. Foto: Polisen
– Det var personal på Migrationsverket som kontaktade polisen efter att de känt igen honom från filmen, säger försvarare Ekrem Güngör. Foto: Polisen– Det var personal på Migrationsverket som kontaktade polisen efter att de känt igen honom från filmen, säger försvarare Ekrem Güngör. Foto: Polisen
– Det var personal på Migrationsverket som kontaktade polisen efter att de känt igen honom från filmen, säger försvarare Ekrem Güngör. Foto: Polisen

"Personal kände igen honom från filmen"

Publicerad

Han misstänks för att ha attackerat en tvåbarnsmamma i Gamla stans tunnelbana.

Men den 21-årige mannen nekar till anklagelserna - trots att överfallet finns på film.

– Han säger att han inte gjort den här gärningen, säger mannens försvarare Ekrem Güngör.

Det brutala överfallet på en småbarnsmamma på Gamla stans tunnelbanestation i Stockholm har väckt stor uppmärksamhet.

Det var 5 januari i år som en man fångades på film av övervakningskamerorna när han försökte stjäla en äldre dams plånbok i tunnelbanan. En yngre kvinna med två barn försökte sedan stoppa mannen - som då gick till attack mot henne. Han sparkade och slog kvinnan framför hennes barn och återvände några sekunder senare för att spotta henne i ansiktet.

I torsdags gick polisen ut med en bild på den misstänkte mannen - och på fredagen greps den misstänkte förövaren.

Mannen är identifierad som en 21-årig man som uppgett att han kommer från Tunisien när han sökte asyl i Sverige i oktober förra året. Han har fått avslag på asylansökan och Migrationsverket har beslutat att utvisa honom till Danmark som är det land där han senast befann sig.

Det råder dock fortfarande frågetecken kring mannens identitet.

– Man är inte helt säker på ålder och nationalitet, det finns även uppgifter om att han kan komma från Algeriet, säger advokat Ekrem Güngör.

Förnekar gärningen

Någon gång efter attacken i t-banan gjorde polisen en ID-kontroll av mannen. På grund av utvisningsbeslutet fördes han då till Migrationsverkets förvar i Märsta.

– Han greps i förvaret, där han befunnit sig en tid i väntan på utvisning. Det var personal på Migrationsverket som kontaktade polisen efter att de känt igen honom från filmen, säger Ekrem Güngör.

Under lördagseftermiddagen hölls ett längre förhör med mannen. Där nekar han till alla anklagelser mot honom.

– Han säger att han inte är den gärningsmannen, han har inte gjort de här gärningarna, säger advokat Ekrem Güngör.

Förnekar han att det är han som syns på filmen?

– Polisen har inte visat filmen för honom.

Vad säger han att han gjorde den aktuella tidpunkten när brottet begicks?

– Han kommer inte ihåg vad han gjorde just den dagen.

21-åringen ska enligt Aftonbladet ha uppträtt våldsamt vid flera tillfällen under tiden på förvaret. Han ska även ha sett filmen på överfallet och då ha skrutit inför de andra att det var han som syntes på filmsekvensen och sagt ”det där är jag”.

Men Ekrem Güngsör tillbakavisar de uppgifterna:

– Det finns ingen sådan information som jag känner till.

Mannen befinner sig just nu i arresten hos Södermalmspolisen. Åklagare ska nu besluta om han ska begära mannen häktad.

– Utredningen fortgår. Min klient mår inte bra, säger Ekrem Güngör.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag