15-årig flicka anhållen för mord i västra Stockholm

Polisen: ”En person under 18 år sitter anhållen för mord”
Polis på plats i närheten.
Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Polisen på plats under helgen.
Foto: STHLMNEWS

En 15-årig flicka har anhållits misstänkt för mord i västra Stockholm, enligt uppgifter till Expressen.

– Vi kan bekräfta att en person under 18 år sitter anhållen för mord, säger Helena Boström Thomas, Stockholmspolisens presstalesperson.

Offret är under 15 år, det bekräftar Åklagarmyndighetens presstjänst på måndagen.

Enligt Aftonbladet är den avlidna personen flickans tioåriga lillebror.

Strax efter klockan 20 på lördagskvällen larmades polisen till en adress i västra Stockholm med anledning av att en person skadats allvarligt inomhus. Den aktuella adressen beskrivs som stökig av en person i närområdet.

Polisen grep en 15-årig flicka som senare anhölls, misstänkt för mordförsök.

På söndagen meddelade polisen att den skadade personen avlidit och att brottsrubriceringen nu är mord.

Under måndagsförmiddagen bekräftade Åklagarmyndigheten att händelsen nu utreds som mord efter att offret, som är under 15 år, har dött. 

En häktningsframställan mot den misstänkta gärningspersonen ska lämnas in senast på onsdag. Åklagaren vill inte kommentera ärendet något mer i nuläget. 

Uppgifter: Offret är flickans lillebror

Enligt TV4 Nyheterna är den avlidna personen ett yngre syskon till den mordmisstänkta flickan. Aftonbladets uppgifter gör gällande att det handlar om en tioårig lillebror.

TV4 rapporterar vidare att flickan lidit av psykisk ohälsa och att tre orosanmälningar tidigare gjorts mot henne. Anmälningarna ska bland annat ha handlat om att flickan hotat med att döda det syskon som nu är avlidet.

Stockholmspolisen säger på söndagen att man inte kommer att ge fler detaljer kring ärendet. De vill inte bekräfta uppgifterna om offrets kön eller ålder. 

– En person under 18 år sitter anhållen för mord. Den rubriceringen har ändrats från mordförsök under dagen och det betyder att offret avlidit av skador. Mer säger vi inte, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det är oklart hur den misstänkta gärningspersonen ställer sig till misstankarna.

Åklagarmyndighetens presstjänst uppger att jourhavande åklagare inte uttalar sig i ärendet.

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.