Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna död efter stora regnkaoset – fastnade

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

Regnovädret i Sörmland har lett till ett dödsfall, som nu utreds av polis.

En kvinna i 80-årsåldern fastnade i stora vattenmassor med sin bil i Södertälje kommun, och hennes liv kunde inte räddas.

”Kvinnan fördes till sjukhus för vård men avled på sjukhus. Det hela är mycket tragiskt”, skriver Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Larmet om händelsen kom vid 13-tiden på torsdagen.

En bil hade då fastnat i vattnet vid en mindre väg under E4 i höjd med trafikplats Hölö mellan Södertälje och Vagnhärad.

– Personen ringer då 112 och säger att hen inte kommer ut. Vi larmar ut brandbilar, polis och ambulans. En stund senare bryts samtalet, säger Andreas Linder, operativ chef på Södertörns räddningstjänst, till SVT Nyheter Stockholm och fortsätter:

– När vi kommer fram ser vi ingen bil men börjar söka i översvämningen. Till slut hittar vi bilen och får ut personen som är livlös.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, fördes till sjukhus, men hennes liv kunde inte räddas. 

”Anhöriga är underrättade av dödsfallet via sjukvården”, skriver Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg till Expressen.

Händelsen utreds som vållande till annans död, skriver DN. Ingen är delgiven misstanke. En dag tidigare bärgades en bil från samma plats.

– Polisen har inlett en utredning med syftet att utreda omständigheterna kring olyckan. Detta för att det inte ska hända igen, säger Anna Westberg till tidningen.

Taxi sjönk ner i vattnet

Regnovädret har ställt till med flera problem. Under dagen fastnade en taxi i vattenmassorna i närheten av Dalarö. På bilder syns hur bilen till hälften sjunkit under ytan på Årsta Havsbadsvägen.

– Föraren kom körande och svängde höger. Där var det en vattenpöl. Föraren stannade bilen och klev ur. Då, medan han stod där, fortsatte vattnet att stiga, säger Ulf Samell på taxibolaget Cabonlines presstjänst.

Föraren klarade sig och mår bra. Bilen blev vattenfylld och ska undersökas.

Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

SMHI varnar för höga flöden

SMHI klass 1-varnade för vattenmassorna på flera håll i landet under torsdagen. Varningar för höga flöden har utfärdats i Södermanlands län, Örebro län, Stockholms län, Västmanlands län, Östergötlands län och Uppsala län.

Orsaken som pekas ut är ”stora regnmängder”. Lokalt kunde flöden på vissa håll komma upp i nivån för klass 2-varning.

Meteorologen: ”Det blir mer regn innan det vänder”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.