Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man skjuten på torg – har dött av skadorna

Polisen larmades om skottlossning runt elva på torsdagskvällen.Foto: Utryckning Uppsala
Tekniker på plats på brottsplatsen.Foto: Utryckning Uppsala
Skotthål i väggen. Foto: Utryckning Uppsala
Hylsor på platsen.Foto: Utryckning Uppsala

En man i 30-årsålder sköts ned med flera skott på ett torg i Uppsala sent på torsdagskvällen.

På fredagsmorgonen uppger polisen att mannen har avlidit.

– Man försökte rädda mannen under natten på sjukhuset, men han avled av sina skottskador, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Det var vid 23-tiden torsdagskvällen som ett larm inkom om skottlossning vid Heidenstams torg i Uppsala. Vittnen ska ha hört flera skott avlossas vid torget.

Flera ambulanser åkte till platsen, och där hittades en person skjuten .

"På morgonen avled målsägande av sina skador. Anhöriga är underrättade och händelsen rubriceras nu som mord" skriver polisen på hemsidan.

Rubriceras nu som mord

Enligt uppgifter till polisen är det en maskerad person som har skjutit mannen som hittades allvarligt skadad och sedan avled.

– Mannen hade träffats av flera skott på kroppen. Exakt vad skotten träffat kan jag inte uppge på grund av förundersökningssekretessen, säger Daniel Wikdahl vid polisen i region mitt.

Flera polispatruller arbetade under natten med att förhöra vittnen, säkra spår och söka efter den eller de som kan misstänkas för brott.

Polisen har inlett en förundersökning och spärrat av platsen. Händelsen rubriceras som mord. I nuläget vill man inte kommentera vilka motiv som kan misstänkas ligga bakom dödsskjutningen.

Flera skjutningar på en vecka

Uppsala har dock drabbats av ett flertal skottlossningar i år. Bara den senaste veckan var det varit tre stycken, och den 2 november blev två personer skjutna i stadsdelen Gränby. En person i 30-årsåldern avled vid det tillfället, skriver unt.se.

– Vi jobbar brett och självklart tittar vi på andra skjutningar som varit i Uppsala. Men det är oklart om det finns något samband, säger Daniel Wikdahl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.