Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter skjutning i Stockholm

Polisen har hittat ett vapen i anslutning till brottsplatsen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Poliser och avspärrningar i Rissne centrum.
Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En man i 35-årsåldern sköts i Rissne centrum i norra Stockholm natten till måndag. Mannen fördes till sjukhus men avled senare av sina skador, meddelar polisen på sin hemsida. 

Ingen gärningsman är i nuläget gripen för dödsskjutningen.

Polisen har dock hittat ett vapen i anslutning till brottsplatsen, rapporterar SVT. 

Det var vid 00.24 natten mot måndag som polisen fick in flera samtal om en misstänkt skjutning i Rissne centrum norr om Stockholm. 

– Vi åkte dit och hittade en man med allvarliga skador. Han fördes till sjukhus, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Mannen avled senare av sina skador, meddelar polisen på sin hemsida. Man vill inte gå in på detaljer om offrets skador eller om mannen varit känd av polisen sedan tidigare.

– Mannen är i 35-årsåldern, mer vill jag inte säga, säger Carina Skagerlind.

Vittnen hörde flera skott

Vittnena som larmat polisen ska ha hört flera skott som avlossats. 

– Det finns också uppgifter om att en bil lämnat platsen, men vittnesuppgifterna är spridda, säger Carina Skagerlind.

Polisen arbetar för att klarlägga händelseförloppet utifrån vittnenas berättelser.

Ingen gärningsman gripen

Vid 05-tiden på tidiga måndagen var ännu ingen gärningsman gripen efter skjutningen. Polisen vill i nuläget inte bekräfta om det rör sig om en eller flera misstänkta gärningsmän då vittnesuppgifterna går isär.

– Vi håller fortfarande på med den tekniska undersökning och har även vidtagit lite andra spaningsåtgärder men det de kan jag inte gå in närmare på, sa Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen på måndagsmorgonen.

Men ni har ingen gripen eller misstänkt ännu?

– Nej.

Polisen har dock hittat ett vapen i närheten av den plats där mannen sköts.

– I anslutning till mordplatsen har vi hittat ett vapen som har tagits i beslag. Det utreds nu om det kan ha kopplingar till skjutningen, säger Christoffer Wedelin, chef på polisens regionala utredningssektion till SVT. 

Händelsen rubriceras som mord. 

Man skjuten till döds i Malmö

Även på Kulladal i Malmö sköts en man, en 21-åring, till döds på söndagskvällen. Han var allvarligt skadad när polisen anlände till platsen och avled senare på sjukhus av sina skador.

Mannen är hemmahörande i Malmö och känd av polisen sedan tidigare. Enligt vittnesuppgifter har kringboende hört så många som upp till sju skott avfyras. Skotten ska ha avlossats i samband med at mannen steg ur en taxi.

Vittnen som tittat ut ska ha sett minst två gärningsmän springa söderut från brottsplatsen, och in i ett radhusområde.

Ingen är dock gripen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.