Man död efter skjutning i Rinkeby – ingen gripen

Mannen sköts på måndagskvällen – ingen misstänkt gripen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En man sköts till döds i Rinkeby i västra Stockholm på måndagskvällen.

Polisen jagar en eller flera gärningspersoner – som enligt vittnesuppgifter försvann på elsparkcykel. 

– Vi kommer fortsätta utreda vem eller vilka som har gjort det här och varför, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Klockan 23.02 på måndagskvällen fick polisen i Stockholm larm om en skjutning i Rinkeby i västra Stockholm. Flera patruller och en ambulanshelikopter sändes till Hällbybacken i Rinkeby där skottlossningen ägde rum utomhus.

– Vi jagar en eller flera gärningspersoner. De försvann på elsparkcykel, enligt vissa vittnen. Andra vittnen ger andra uppgifter, säger Mats Eriksson, presstalesperson i polisregion Stockholm.

– Vårdpersonal genomförde livräddande åtgärder på den skottskadade. Han fördes svårt skadad till sjukhus i helikopter, säger Mats Eriksson.

Enligt uppgifter till SVT har den skjutne mannen koppling till gängmiljön. 

På tisdagen avled mannen av sina skador, meddelar polisen. Brottsrubriceringen skruvades därför upp från mordförsök till mord. 

Enligt DN så är mannen i 25-årsåldern.

Ingen är frihetsberövad, misstänkt för mordet. Polisen skriver vidare att de analyserar utredningsmaterial.

– Om vi har gjort beslag har jag inga uppgifter om, men jag vet ju att vi har gjort en teknisk undersökning på plats och vi har pratat med så många personer som möjligt som rörde sig i området i går, och det ingår i utredningen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Under 2020 anmäldes 1 557 327 brott i Sverige. Det är en ökning jämfört med året innan, det visar statistik från BRÅ.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.