Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Person skadad med stickvapen efter bråk

Polisen har fått uppgifter om att gärningspersonerna var minst tre stycken. Platsen har spärrats av.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Polisen stannade tunnelbanetrafiken i Slussen i centrala Stockholm på onsdagskvällen – på grund av att en person har skadats av ett stickvapen på perrongen.

Polisen har sökt igenom tågen.

Ett vittne berättar om blod på golvet på tunnelbanestationen.

Det var vid 19.39 på onsdagskvällen som polisen i Stockholm fick larm om att det var bråk mellan flera personer på en av perrongerna i Slussen på Södermalm.

– En är skadad med ett stickvapen. Polis är på plats för att ta reda på mer, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Det är oklart hur många som var inblandade i bråket. Men polisen har fått uppgifter om att gärningspersonerna var minst tre stycken.

Stopp vid Slussen

Detta påverkar kollektivtrafiken i Slussen. Ett vittne berättar om väldigt mycket folk på perrongen, som inte har fått gå ombord på tågen.

– Vi har begärt stopp för att söka igenom tunnelbanetågen, säger Towe Hägg.

På sin hemsida skriver SL att tunnelbanans röda och gröna linjer sedan 19.50-tiden inte stannar vid Slussen efter beslut av polisen. Vid 19.57 ska dock stoppet ha hävts. Då var tågen genomsökta.

– Vi anträffade ingen person som var intressant för oss, säger Towe Hägg.

Vittne: ”Blod på golvet”

Polisen rubricerar händelsen som misshandel på sin hemsida. Brottsplatsen är nu avspärrad för att tekniker ska kunna genomföra en undersökning. Ett vittne har tagits med till polisstationen för att höras där.

Enligt ett ögonvittne Expressen pratat med är den skadade en man i 30-35-årsåldern som var vid medvetande men annars inte "i vidare bra skick". Vittnet berättar om blod på golvet – och om hur mannen satt eller låg lutad mot ett biljettbås. Brottsoffret har enligt polisen förts till sjukhus med ambulans.

Enligt SL:s presstjänst körde de tåg som inte söktes igenom förbi Slussen. Stoppet ska därför inte ha påverkat tunnelbanetrafiken särskilt mycket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.