Person på busshållplats påkörd av bilist – ambulans på väg

Publicerad

En person är skadad sedan en bil kört av vägen och kört på en person vid en busshållplats i Norrköping.

– Ambulans är på väg till platsen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid  polisen i Östergötland.

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen kom larmet om olyckan i centrala Norrköping in till polis och räddningstjänst. Ambulans är beordrad till platsen. 

– Av någon anledning så verkar det som att en bil kommit upp på busshållplatsen. Vi försöker få klarhet i vad som har hänt, säger Björn Öberg.

Enligt polisen är det en person som har skadats.

Senare upplyser räddningstjänsten i Norrköping att de har återkallat sin insats:

– Personen i fråga hade klarat sig bra och kunde höra av sig till sina anhöriga, säger Ulf Kron, inre befäl vid räddningstjänsten. Så vi behövde inte åka dit.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag