Polisens tekniker undersöker platsen för skjutningen. Foto: Pontus Stenberg / PONTUS STENBERG
Polisens tekniker undersöker platsen för skjutningen. Foto: Pontus Stenberg / PONTUS STENBERG

Person sköts
ihjäl vid skola

Publicerad

En man sköts i närheten av en skola i Katrineholm. Mannen avled senare under kvällen av sina skador.

Enligt vittnesuppgifter har en person lämnat platsen till fots, enligt polisen.

Polisen tog klockan 20.19 emot samtal via SOS gällande skottlossning i närheten av Östra skolan i Katrineholm. En man hittades liggande på marken med livshotande skador. Förbipasserande gav den liggande mannen första hjälpen.

När polisen anlände till platsen sex minuter påbörjades hjärt- och lungräddning. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till sjukhus. 

– Vad vi tidigt fick veta är att man hört skott och sett en man ligga på marken. Jag kan inte gå in på exakt var på kroppen och med hur många skott mannen träffades, säger Fredrik Kliman, Södermanlandspolisens presstalesperson.

Under kvällen avled mannen av sina skottskador, uppger polisen på sin webbplats. Brottsrubriceringen är därför ändrad till mord.

De anhöriga till mannen, som är tvåbarnspappa enligt Aftonbladet, är underrättade. 

Ett flertal polispatruller arbetar just nu med att försöka lokalisera den misstänkta gärningsmannen. Avspärrningar har upprättats på platsen och polisens tekniker kommer att genomföra undersökningar. Polisen genomför också förhör med personer som kan ha gjort iakttagelser i området.

– Vi arbetar med den tekniska undersökningen och försöker lokalisera eventuella vittnen, säger Fredrik Kliman.

Ett intensivt sökande pågår efter gärningmannen. Ett flertal polispatruller söker efter gärningsmannen. Polisen har i nuläget inga uppgifter om att det ska röra sig om mer än en gärningsman.

– Det är ett mycket grovt brott så vi lägger stora resurser på detta, säger Fredrik Kliman.

Det är oklart hur många skott som avlossades.

– Vi har in fått olika uppgifter av vittnen på hur många skott som ska ha avlossats så jag kan inte kommentera det, säger Fredrik Kliman.

Ingen misstänkt är gripen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag