Person sköts
ihjäl vid skola

Polisens tekniker undersöker platsen för skjutningen.
Foto: Pontus Stenberg / PONTUS STENBERG

En man sköts i närheten av en skola i Katrineholm. Mannen avled senare under kvällen av sina skador.

Enligt vittnesuppgifter har en person lämnat platsen till fots, enligt polisen.

Polisen tog klockan 20.19 emot samtal via SOS gällande skottlossning i närheten av Östra skolan i Katrineholm. En man hittades liggande på marken med livshotande skador. Förbipasserande gav den liggande mannen första hjälpen.

När polisen anlände till platsen sex minuter påbörjades hjärt- och lungräddning. Mannen, som är i 35-årsåldern, fördes till sjukhus. 

– Vad vi tidigt fick veta är att man hört skott och sett en man ligga på marken. Jag kan inte gå in på exakt var på kroppen och med hur många skott mannen träffades, säger Fredrik Kliman, Södermanlandspolisens presstalesperson.

Under kvällen avled mannen av sina skottskador, uppger polisen på sin webbplats. Brottsrubriceringen är därför ändrad till mord.

De anhöriga till mannen, som är tvåbarnspappa enligt Aftonbladet, är underrättade. 

Ett flertal polispatruller arbetar just nu med att försöka lokalisera den misstänkta gärningsmannen. Avspärrningar har upprättats på platsen och polisens tekniker kommer att genomföra undersökningar. Polisen genomför också förhör med personer som kan ha gjort iakttagelser i området.

– Vi arbetar med den tekniska undersökningen och försöker lokalisera eventuella vittnen, säger Fredrik Kliman.

Ett intensivt sökande pågår efter gärningmannen. Ett flertal polispatruller söker efter gärningsmannen. Polisen har i nuläget inga uppgifter om att det ska röra sig om mer än en gärningsman.

– Det är ett mycket grovt brott så vi lägger stora resurser på detta, säger Fredrik Kliman.

Det är oklart hur många skott som avlossades.

– Vi har in fått olika uppgifter av vittnen på hur många skott som ska ha avlossats så jag kan inte kommentera det, säger Fredrik Kliman.

Ingen misstänkt är gripen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.