Person knivskuren på asylboende i Ånge

Publicerad

Polisen har gripit en person på ett asylboende i Ånge kommun.

Detta efter en knivskärning ägt rum under tisdagskvällen.

Senare under kvällen säkrades även en blodig kniv som misstänks vara det använda vapnet.

– Det återstår en hel del utredning, men det viktiga är att vi har säkrat gärningsmannen, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Larmet kom till polisen vid 19-tiden under tisdagskvällen. Asylboendet ska ligga i Torpshammar i Ånge kommun, skriver Sundsvalls Tidning.

Det var personal på boendet som larmade om att person hade blivit knivskuren. Enligt polisen ska det röra sig om skador i armar och bröst.

Hur allvarliga skadorna är råder det vissa oklarheter kring, men ambulans har kallats till platsen och personen kommer antagligen att föras till sjukhus.

– Än så länge vet vi inte exakt vad som hände. Vi tror att två personer ska ha varit inblandade i en batalj av något slag, men det kan röra sig om fler inblandade också. Vi har en hel del förhör som ska hållas på platsen, efter det kan vi lättare bilda oss en uppfattning, säger Tommy Nygren.

Man i 30-årsåldern gripen

Inledningsvis konstaterade polisen att den misstänkta gärningsmannen hade lämnat platsen, men strax efter 19.30 kunde man konstatera att en misstänkt gärningsman hade gripits.

Polisen kunde även säkra vapnet i fråga - en blodig kniv.

– Det rör sig om en man i 30-årsåldern som nu är gripen. I en utredning som denna är det livsviktigt att gärningsmannen säkras i ett tidigt skede, det underlättar för den fortsatta utredningen, säger Tommy Nygren.

Polisen på plats genomför nu en noggrann brottsplatsundersökning och man hämtar även in vittnesuppgifter.

Man söker dock inte efter fler eventuella gärningsmän.

– Vad jag förstår rör det sig endast om en misstänkt gärningsman, säger Tommy Nygren.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag