Person i 20-årsåldern död efter trafikolycka

En person i 20-årsåldern har omkommit efter en trafikolycka i södra Stockholm under natten mot söndag.

Föraren utreds nu för vållande till annans död, enligt Söderortspolisen.

Det var vid klockan 00.35 under natten mot söndag som polis, ambulans och räddningstjänsten fick larm om en singelolycka i Gubbängen i södra Stockholm. När man anlände till platsen fann man två skadade personer i 20-årsåldern.

En av de skadade fick klippas loss av räddningstjänsten och fördes sedan till sjukhus med svåra skador.

På söndagsmorgonen meddelar polisen att personen har avlidit.

– Det är en person som är avliden efter olyckan. Personen avled på sjukhus. Ytterligare en person är lindrigt skadad, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Det är personen i passagerarsätet som omkommit, föraren i 20-årsåldern klarade sig med lindriga skador.

Anhöriga till den döda har underrättats.

– Varför detta har hänt vet vi inte än. Vi har rutiner för hur vi utreder dödsolyckor och de kommer vi att följa även i detta fall, säger Fredrik Andersson.

Men det finns uppgifter om att väglaget kan ha spelat in.

– Enligt vittnen var det blött och halt vid platsen men det är oklart om det var orsaken. Det handlar i alla fall inte om någon vansinnesfärd, säger Sylvia Oldin vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Bilen körde rakt in i ett träd och passageraren klämdes fast. Föraren utreds nu för vållande till annans död, enligt Söderortspolisen. Fredrik Andersson.

Bilen har bärgats för teknisk undersökning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.