Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Person hittades död av hemtjänsten – maten kom aldrig fram

Följ senaste nytt i Expressen TV.
En boende med hemtjänst i Gällivare kommun hittades avliden i sitt hem för två veckor sedan. Socialförvaltningens Lex Sarah-rapport visar nu på brister i hemtjänstens agerande
Foto: Google maps

En boende med hemtjänst i Gällivare kommun hittades avliden i sitt hem för två veckor sedan.

Socialförvaltningens Lex Sarah-rapport visar nu på brister i hemtjänstens agerande, rapporterar P4 Norrbotten.

Enligt rapporten hade maten aldrig kommit fram till brukarens dörr.

Det var för två veckor sedan som hemtjänsten i Gällivare kommun hittade en person avliden i sitt hem. 

Personen, som hade hemtjänst, hade tidigare i augusti tackat ja till att få matleverans hem till dörren. Orsaken var en tidigare incident då personen varken hade ätit på ett tag eller öppnat dörren, rapporterar P4 Norrbotten. 

Två veckor efter beslutet om matleveranser till dörren besökte vårdpersonalen återigen personen. Vid detta tillfälle öppnade inte brukaren dörren och polis fick kallas till platsen. 

Inne i lägenheten fann man personen avliden, och det visade sig att matleveranserna aldrig kommit fram till dörren. Detta på grund av att papperna skickats till fel enhet inom kommunen.

En Lex Sarah-rapport som socialförvaltningen i Gällevare kommun skrivit visar nu på brister i hemtjänstens agerande, enligt radion. 

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.