Personen hittades i vattnet i Umeå.
Personen hittades i vattnet i Umeå.

Död person hittad i vattnet i Umeå

Publicerad

En avliden person har hittats i vattnet vid Öbackastrand i Umeå.

– Vi hjälpte till att stoppa kroppen i en liksäck, men personen var avliden sedan länge, säger Joakim Lavin, styrkeledare vid räddningstjänsten i Umeå.

Larmet om ett drunkningstillbud inkom vid 18.10-tiden på fredagen.

När räddningstjänsten kom till platsen fann de en avliden person i vattnet.

– Vi vet inte om det är en man eller kvinna men vi har ingen identitet. Men personen var avliden sedan länge, säger Joakim Lavin.

"Höll fast kroppen"

Mannen som larmade om kroppen i vattnet stannade kvar vid platsen tills räddningstjänsten kom.

– Han såg hur kroppen började sjunka och stannade kvar och höll fast den vid bryggan tills vi kom, säger Lavin.

Polisen arbetar på platsen, berättar Marie Andersson, kommunikatör vid polisen RLC Nord.

– Vi är där men jag kommer inte att kommentera något mer i nuläget, säger hon.

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag