Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Person hittad död – utreds som mord

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)
Foto: Google maps

En person har hittats död i Solna.

Brott kan inte uteslutas och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Bilder från platsen visar att bombgruppen skickats dit.

– Det är en mordutredning, men det är inte säkert att det kommer sluta med det, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Larmet om den döda personen kom in till polisen redan vid 16-tiden på tisdagen. Ända in på natten till onsdagen jobbade polis fortfarande på platsen. Bland annat befann sig då bombgruppen där, visar bilder från området som Expressen tagit del av.

Lägenhet är på onsdagen fortsatt avspärrad och utredningen ska ta reda på om brott begåtts och om inte, vad kan ha orsakat dödsfallet. 

– Under lägenhetsundersökningen har man anledning att anta att den här personen blivit bragd om livet har uppstått och därmed har vi inlett undersökning om mord, för att kunna få fler verktyg för utredningen, säger Ola Österling , pressekreterare på Stockholmspolisen, på onsdagsmorgonen. 

Nu pågår dödsorsaksutredning. På onsdagsmorgonen är personen fortsatt inte identifierad och anhöriga inte underrättade.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.