Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stor polisaktion i natt i Rinkeby efter mord

Polisen spärrade av ett område. Foto: Alex Ljungdahl
En person hittades död under söndagsmorgonen. Polisen befann sig på platsen under dagen. Foto: Alex Ljungdahl
Personen hittades i skogen i Järfälla.
Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord alternativt dråp. Foto: LÄSARBILD
Foto: Janne Åkesson
Foto: Janne Åkesson
1 / 7

En ung man hittades död vid en badplats i Järfälla på söndagsmorgonen - först på söndagskvällen var han identifierad.

Vittnen såg hur fyra män flydde från platsen i en vit bil och en kraschad Golf ska vara männens flyktbil.

I natt spärrades ett stort område i Rinkeby av efter ett hot som polisen sätter i samband med dödsskjutningen – men ingen är gripen som misstänkt för mordet. 

Under natten spärrades ett större område av i Rinkeby, polisen hade fått in uppgiter om ett hot mot en person och hotet skulle ha ett samband med mordet i Järfälla som upptäcktes på söndagsmorgonen. Polisen sökte igenom området men vid 02-tiden hävdes avspärrningarna.
Det finns inga kända uppgifter just nu om hur hotet yttrade sig i natt men det ska ha handlat om något slags hämndmotiv. Polisen tog det på allvar och fem till sex polispatruller var ute och sökte igenom området med hundar.

LÄS MER: Polisen jagar man med vapen – ska ha skjutit 

Larmet om mordet kom in strax före 8.30 som ett SALSA-larm, ett larm från hjärtstartare som finns utplacerade på flera platser. En förbipasserande larmade efter att ha hittat personen på en p-plats i skogs- och friluftsområdet vid Görvälnsbadet i Järfälla utanför Stockholm.

Enligt uppgift till Expressen belagtog polisen också en några år gammal bil som troligen är kopplad till offret. Det ska också ha förekommit polisaktivitet på ytterligare en plats i området förutom fyndplatsen.

Den här bilen ska vara gärningsmännens flyktbil. Foto: Privat

Man i 20-årsåldern död

Polisen hade svårt att identifiera offret och det var först på eftermiddagen man fick klarhet i vem det kunde handla om och under kvällen underättades mannens anhöriga.

– Det är en man i 20-årsåldern, säger Lars Byström vid polisens regionledningscentral.
Offret eller gärningsmannen har kopplingr till Järvaområdet då polisen satt hotet i Rinkeby i natt i samband med mordet i Järfälla.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Enligt Aftonbladet blev mannen skjuten till döds.

Ett stort område spärrades av i samband med att att polisen hittade den döda personen. Foto: LÄSARBILD

Just nu finns ingen misstänkt eller gripen för mordet.

– Vi har hållit förhör med dem som har haft upplysningar att lämna. Sedan får vi sammanställa de uppgifterna och se vad som är relevant, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens ledningscentral.

På måndagsmorgonen var ingen gripen som misstänkt eller anhållen i sin frånvaro, enligt Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen:

– Jag har inga uppgifter om att någon ska vara gripen eller anhållen, säger hon kort. 

Finns det några bra spår?

– Vi kommer inte att gå ut med någon mer information i nuläget. Är det så att vi har något att säga, så går vi ut med det då. 

 

"Inte så många grannar"

Polisen söker efter flera män som ska ha stannat till vid en bensinstation i området och enligt uppgifter till Expressen ska polisen också ha fått fram övervakningsbilder på männen som ska bära skyddsvästar.

Polisen lämnar inga kommenter om utredningsarbetet.

– Men vi kollar av personer i syfte att få någon pejl på om det är någon som hört eller sett någonting. Det här är ett skogsområde och det finns inte så många grannar, säger Kjell Lindgren

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!