Ett stort antal poliser är på plats. Foto: Janne Åkesson/SwepixEtt stort antal poliser är på plats. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Ett stort antal poliser är på plats. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En person har hittats död i Österåkers kommun, norr om Stockholm.En person har hittats död i Österåkers kommun, norr om Stockholm.
En person har hittats död i Österåkers kommun, norr om Stockholm.
Personen hittades i Åkersberga i Österåkers kommun norr om Stockholm. Foto: Google mapsPersonen hittades i Åkersberga i Österåkers kommun norr om Stockholm. Foto: Google maps
Personen hittades i Åkersberga i Österåkers kommun norr om Stockholm. Foto: Google maps

Person hittad död – misstänkt mord

Publicerad

En person har hittats död i Åkersberga i Österåkers kommun norr om Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Omständigheterna är sådana att vi inte kan avfärda det som ett vanligt dödsfall, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Enligt Aftonbladet misstänks den döde vara en ung man.

Polisen larmades till Åkerberga norr om Stockholm strax före klockan 11 på söndagen efter att en förbipasserande hittat en till synes livlös person liggande intill ett skogsparti inte långt ifrån grundskolan Söraskolan – och i närheten av en fotbollsplan. Enligt Aftonbladet tros den döde var en ung man men det är inget polisen vill bekräfta i nuläget.

Ambulans och ett stort antal poliser skickades direkt till platsen och man kunde då konstatera att personen var avliden.

Polisen: Dödsfallet utreds som mord alternativt dråp

Platsen där kroppen hittades har nu spärrats av för en teknisk undersökning. 

Vid 13.30-tiden var ett tiotal polispatruller på plats, även även en hundpatrull och helikopter. Teknikerna fotograferade då fyndplatsen och sökte av området i jakt på spår. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

–  Omständigheterna är sådana att vi inte kan avfärda det som ett vanligt dödsfall och då är alternativet att inleda en förundersökning om mord alternativt dråp, säger Sven-Erik Olsson.

Kroppen hittades nära Söraskolan i Åkersberga.Foto: Janne Åkesson/Swepix

Han vill inte gå in på vilken typ av omständigheter det är som gör att polisen misstänker att personen bragts om livet.

– Jag har inga fler kommentarer kring ärendet.

Ingen misstänkt gripen för mordet

Polisen söker nu vittnen som kan ha gjort viktiga iakttagelser i samband med det misstänkta mordet eller dråpet. Det kommer även hållas förhör med den person som upptäckte den döde.

Ingen misstänkt är gripen i nuläget. 

Polisen har spärrat av ett stort område rynt den plats där kroppen hittades.Foto: EXPRESSEN
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag