Lägenheten är nu avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning om mordbrand är inledd. Foto: Janne Åkesson/SWEPIXLägenheten är nu avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning om mordbrand är inledd. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
Lägenheten är nu avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning om mordbrand är inledd. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
Personen hittades död i en lägenhet i Hammarbyhöjden i Stockholm.Personen hittades död i en lägenhet i Hammarbyhöjden i Stockholm.
Personen hittades död i en lägenhet i Hammarbyhöjden i Stockholm.

Person hittad död efter lägenhetsbrand

Publicerad

En person har hittats död efter en lägenhetsbrand i Hammarbyhöjden, skriver polisen på sin hemsida.

Lägenheten är nu avspärrad för teknisk undersökning och en förundersökning om mordbrand är inledd.

Det var under fredagsmorgonen - under en andra genomgång av den brandhärjade lägenheten - som fyndet gjordes.

– Vid en första genomgång av lägenheten såg man ingen person. När man senare letade mer ordentligt en andra gång hittade man en person under massa bråte, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Det var vid klockan 00.21 under natten mot fredag som polis och räddningstjänst kallades till ett bostadshus på Hammarbyhöjden i Stockholm efter larm om brand. Räddningstjänstens högst prioriterade uppgift vid brand är att rädda liv.

Kropp oidentifierad

– Inledningsvis fanns inga indikationer som talade för att någon var kvar i byggnaden, säger Albin Näverberg.

Under insatsen evakuerades övriga boende i lägenheten. De fick inte återvända under natten.

Det är under fredagsmorgonen okänt vem det är som har avlidit. Polisen har ännu inga uppgifter om hur branden har startat. Tekniker kommer att gå igenom platsen under morgonen.

– När vi inte vet vad som har orsakat branden så måste vi förutsätta det värsta. Det är en förundersökning inledd gällande mordbrand, säger Albin Näverberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag