Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Person hittad död efter husbrand i Nora

Foto: Google maps

Brandplatstekniker har hittat en kropp i ett hus som under annandagen brann ned i Nora. 

Polisen har startat en utredning om misstänkt mordbrand. 

– Vi kan inte utesluta att det är ett brott som skett. Innan brottsplatsundersökningen är klar så vet vi inte brandorsaken, säger Christina Hallin, presstalesperson för Bergslagspolisen. 

Vid 15-tiden på annandagen bröt en husbrand ut i Kungsheden, i Nora kommun. 

Fyra enheter från Nerikes brandkår kämpade förgäves för att få bukt med lågorna. 

”Huset kommer inte gå att rädda”

– Det handlar om en fullt utvecklad brand. Huset kommer inte gå att rädda, sa en presstalesperson på Nerikes brandkår till Nerikes Allehanda

Under söndagen bekräftade polisen att kriminaltekniker funnit en kropp i brandresterna under söndagens undersökning. 

– Man har hittat en avliden person inne i bostaden. Personen i fråga är inte identifierad ännu utan man kommer att genomföra en rättsmedicinsk obduktion av personen för att kunna fastställa både identitet och dödsorsak, säger Christina Hallin, presstalesperson för Bergslagspolisen. 

Polisen har ingen misstänkt i nuläget

Polisen startade redan under annandagen en förundersökning om misstänkt mordbrand. 

– Som det är nu så har vi ingen som är misstänkt för det här. Anledningen till branden är oklar och brandplatsundersökningen får visa om det finns några tydliga tecken på att det här är en anlagd brand, säger Christina Hallin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.