Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Person har hamnat överbord vid Stena Line-färja utanför Nynäshamn

Fartyget trafikerar Nynäshamn-Ventspils i Lettland, och var på väg till Nynäshamn.
Personen hamnade överbord i vattnet utanför Nynäshamn.

En person har hamnat i vattnet vid en Stena Line-färja utanför Nynäshamn.

Det rör sig om en man i 30-årsåldern från Lettland, enligt Sjöräddningscentralen.

– Vi har ett ganska stort pådrag runt platsen, säger Carl-Johan Linde, presschef vid Sjöfartsverket.

Vid 07-tiden på onsdagsmorgonen larmades polisen och sjöräddningscentralen om att en person som befann sig på en Stena Line-färja på något sätt hamnat i vattnet, utanför Nynäshamn.

– Vi fick larm om att en person fallit överbord vid fartyget Stena Flavia, säger Carl-Johan Linde, presschef vid Sjöfartsverket.

Fartyget trafikerar Nynäshamn-Ventspils i Lettland, och var på väg till Nynäshamn.

– Vi har ett antal olika sökenheter på plats, personal från Sjöräddningssällskapet, polis, en av våra lotsbåtar och en räddningshelikopter. En polishelikopter är på väg, säger Carl-Johan Linde.

Lars Nilsson, biträdande sjöräddningsledare, säger vid 11-tiden att helikoptrarna lämnat området. Han uppger att personen som saknas är en man i 30-årsåldern, som är medborgare i Lettland.

– Vi har många ytenheter kvar på platsen. Sökområdet är hyfsat begränsat och mitt i sökområdet har vi hittat en ryggsäck och ett par skor, säger Lars Nilsson.

Sjöpolisen deltar i insatsen

Sökinsatsen sker nära Örngrund i Nynäshamn. Stena-Färjan har fortsatt och är nu i hamn.

– Det var en medlem av besättningen som uppfattade det som att någon föll överbord, säger Erik Lewenhaupt, pressansvarig på Stena Line.

Varken Stena Line, polis eller sjöräddningen har några närmare uppgifter om omständigheterna.

– Det verkar vara en person som på något sätt har hamnat i vattnet och då hjälper vi till och leta efter personen. Vi har skickade dit sjöpolisen, det får visa sig framöver vad som hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.