Person högg mot man med stickvapen i butik – gripen för mordförsök

Publicerad

En person har gripits för försök till mord i Surahammar. 

Personen ska ha huggit mot en man med stickvapen i en butik. 

– De två är inte okända för varandra, säger Johan Thalberg, presstalesperson för polisen Region Mitt.

Mannen som blev stucken i butiken klarade sig utan fysiska skador, skriver polisen. Senare förklarar man att han ett hugg utdelades, dock utan att träffas.

"När polis anländer till platsen grips den utpekade personen under lugna omständigheter", skriver polisen på sin hemsida

Polis är på plats för att förhöra vittnen och säkra spår. I nuläget behöver polisen samla in mer information för att ta reda på vad som ligger bakom brottet. 

– De två personerna, den vi gripit och den som hugget riktades mot är inte okända för varandra, säger Johan Thalberg, presstalesperson för polisen Region Mitt.

Är de kända av polisen?

– Det är inget jag vill kommentera.

Är händelsen drogrelaterad?

– Det har jag inga uppgifter om.

Den misstänkte är en man i 25-årsåldern, som nu förts till polisstationen i Västerås för förhör.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag