Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Person föll överbord från Silja Serenade – saknas

Personen föll från Silja Serenade. Arkivbild. Foto: MARKO STAMPEHL / MARKO STAMPEHL
Arkivbild. Foto: PASI MURTO / EXPRESSEN

En manlig passagerare uppges ha hoppat överbord från Silja Serenade natten mot måndag.

Enligt uppgifter till Hufvudstadsbladet ska mannen ha hoppat ner i havet från fartygets tolfte däck – en fallhöjd på nästan 30 meter.

Ett stort sökpådrag med helikoptrar från både Sverige och Finland och båtar från kustbevakningen sattes in i sökandet men mannen kunde inte hittas.

Det var vid 02-tiden natten mot måndag som sjöräddningscentralen i Åbo I Finland larmades om att en person fallit i vattnet från Solja Serenade ute till havs, i finskt område. Räddningshelikoptrar från både Sverige och Finland skickades till platsen.

– Arbetet leddes av Finland och vi var där för att bistå dem. Vi hade vår räddningshelikopter från Norrtälje på plats för att hjälpa till, säger Britt Samuelsson vid sjö- och flygräddningscentralens ledningscentral.

Stort sökpådrag sattes in efter den försvunne passageraren

Tre andra passagerarfartyg som befann sig i närområdet larmades och hjälpte även de till i sökandet efter den saknade passageraren. Kustbevakningen skickade också ut patrullbåtar från Kökar och Mariehamn på Åland. Trots det stora sökpådraget kunde passageraren inte hittas och vid 05-tiden, tre timmar efter att larmet kom in, avbröts det resultatlösa sökandet av både den svenska och den finska sjöräddningen, skriver Hufvudstadsbladet.

Mannen ska ha hoppat från fartygets tolfte däck

Enligt uppgifter till Hufvudstadsbladet ska passageraren, som uppges vara en man, ha hoppat över relingen från fartygets tolfte däck – en fallhöjt på närmare 30 meter – kort efter at ha lämnat fartygets diskotek

På grund av det inträffade anlöpte Silja Serenade Stockholm två timmar senare än planerat i Stockholm.

– Fartyget anlöpte hamnen i Stockholm ungefär klockan 11.45, uppgav kommunikationschef Marika Nöjd för Hufvudstadsbladet.