Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna påkörd av bil – dog av skadorna

Detta ska du tänka på om du passerar en olycka.
Olyckan inträffade i Linköping.

En kvinna blev påkörd av en bil i Linköping.

Kvinnan avled senare på sjukhus av sina skador. 

– Hjärt- och lungräddning pågick när vi anlände, säger Peter Holm, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland. 

Omständigheterna kring olyckan är okända. När räddningstjänsten anlände hade vittnen till olyckan redan inlett hjärt- och lungräddning.

– Vi har precis anlänt. Vi är på plats med en ambulans, säger Peter Holm, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Kvinna påkörd

Senare gick polisen i området ut med mer information om olyckan. 

”En kvinna har förts till sjukhus med ambulans, preliminärt med allvarliga skador”, skriver polisen i en nyhetsuppdatering. 

”Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och har beslutat att ta den aktuella bilen i beslag för teknisk undersökning.”

Senare på tisdagen bekräftade polisen att kvinnan, som var i 35-årsåldern, har avlidit av sina skador. Närmast anhöriga ska vara underrättade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.