Polis kallades till platsen. Foto: Andreas Björklund
Polis kallades till platsen. Foto: Andreas Björklund

Man hittad död efter båtolycka

Publicerad

Den man som varit saknad efter en båtolycka på Storsjön i Sandvikens kommun har hittats död.

Hans kamrat, en man i 75-åråsldern, lyckades ta sig i land och var den som senare slog larm.

Det var under onsdagen som de två männen gav sig ut på Storsjön i Sandvikens kommun. Båten som männen var ute med kantrade i det dåliga vädret och de båda männen hamnade i vattnet. Olyckan inträffade någon gång mellan klockan 14 och 15 på onsdagseftermiddagen i höjd med Tingsön.

– Den ene av dem lyckades ta sig i land på en ö i närheten, säger Jens Walldorf vid Gästrike räddningstjänst.

Slog larm om olyckan dagen efter

Mannen som tog sig i land, en man i 75-årsåldern, slog larm om olyckan först på torsdagsmorgonen. Först då hade han lyckats leta sig hem till sin bostad och fick tag i en telefon, någpt som försvårat arbetet för polis och räddningstjänst.

Försvunne mannen hittades död i vattnet

Polis och räddningstjänsten skickades till platsen för olyckan ett stort sökpådrag har under torsdagen letat efter den saknade mannen. Även en helikopter har hjälpt till i sökandet. Den kantrade båten hittades till slut och nu har även den försvunne mannen påträffats död.

Hans livlösa kropp hittades i vattnet. Anhöriga har informerats det inträffade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag