Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perfekta Halloween-
dräkterna för hundar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Beth Kraimer från New York med spindelhunden Petey, 11:– Vi är veteraner, det här är tionde året vi är på plats. Spindeln hittade jag i en dekorationsbutik och sydde om till en dräkt. Hon är lite blyg men samtidigt älskar hon när folk vill ta bilder.
Foto: Anne-Sofie Näslund
Allison Lysenko, 26, manager, med hunden Porkchop, 3 månader.– Vi är här för lite valpgemenskap och än så länge verkar Porkchop älska varenda sekund. Plötsligt alla vill fram och hälsa, så här mycket uppmärksamhethar hon inte fått i hela sitt liv.
Foto: Anne-Sofie Näslund
Ines Odell, 1,5, New York (med lite hjälp från mamma), och pumpahunden Porkchop, 3 månader.– Jag älskar alla djur, egentligen mest katter men hundar går också bra och så är jag bäst på att klä ut mig så min mamma tänkte att den här dagen skulle passa mig och hon har helt rätt!
John Lara, 42, bartender, New York, med superhjältehunden Roxie, 9 år:– Säg hej till Wonder Woman och hennes Wonder Dad! Roxie är inte vilken hund som helst. Hon har en egen Facebooksida, filmer på Youtube och massa fans. Det här är vår nya favoritdag.
Foto: Annsofie Naslund Exp
Kerim Davis, 32, hotellanalytiker, New York med racer horse-hunden Anya, 8:– Jag hade flera olika idéer inför i dag men det som utmärker Anya är ju storleken så jag började där. Tröjan är min egen så outfiten blev billigare än jag trott från början – särskilt om man jämför med många andra här.
Foto: Anne-Sofie Näslund

New York. Humoristisk, kreativ och iögonfallande.

Där har ni den perfekta Halloweendräkten - för hundar.

- Jag gick till skräddaren och fick den skräddarsydd, avslöjar drakhunden Cocos matte Pasang Lama, 21.

Halloween Dog Parade i Tomkin Square Park på södra Manhattan är enligt CNN världens största maskerad för hundar och kickar varje år i gång det intensiva amerikanska halloweenfirandet.

Hundägaren Beth Kraimer har varit med tio år och berättar att intresset bara blivit större för varje år. I år hade hon lyckats lite extra för överallt vill folk fota Yorkshireterriern Petey med de läskigt långa spindelbenen. Att det blev just en spindel var en slump. Beth Kraimer hittade den i en av alla tillfälliga maskeradbutiker, som poppar upp i USA lagom till halloween, och sydde om den till en dräkt.

Sophie älskar sin klänning

Enligt Daily News lägger de mest fanatiska ner tusentals dollar och anlitar proffsstylister, men de flesta säger att huvudsaken är att hitta något som representerar hundens personlighet.

Michelle Lesser räddade Sophie från ett hundhem. Numera är hunden så energisk att den påminner om en hejarklacksledare.

- Och så älskar hon att ha på sig klänning, säger Michelle Lesse.

Ett annat populärt tema (som dessutom brukar gå hem hos domarna för det finns självklart ett tävlingsmoment också) är att strunta i de klassiska pumpadräkterna och i stället snappa upp något populärt för just det året.

I hundhavet syntes till exempel två karaktärer från Netflixserien "Orange is the New Black": "Crazy Eyes" och "Piper". Och en av förrförra årets stora vinnare var en hund utklädd till "Christian Grey" från boken "50 shades of Grey".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.