Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Schlingmann om nya dystra siffrorna

Fredrik Reinfeldts strateg Per Schlingmann.

Moderaterna tappar stort i en ny Sifomätning och blir mindre än Socialdemokraterna.

Nu kommenterar Reinfeldts strateg Per Schlingmann partiets nya dystra siffror.

- Jag tror att det är viktigt att ta in den här utvecklingen, säger han i Agenda.

I en ny Sifomätning tappar Moderaterna stort till Socialdemokraterna och de rödgröna får en majoritet med 50,1 procent.

I SVT:s Agenda säger Fredrik Reinfeldts statssekreterare och strateg Per Schlingmann att partiet måste söka svaret på hur jobben ska bli fler för att vinna valet 2014.

– Jag tror att det är viktigt att ta in den här utvecklingen, vi har sett i flera mätningar att det sker en utjämning av opinionen, säger han om de nya siffrorna.

"Många har förhoppningar"

Han tror, som många andra, att Socialdemokraternas ökning är ett utslag av en "Löfven-effekt".

– Jag tror att många har förhoppningar och tittar med intresse på en ny socialdemokratisk partiledare, så har det varit tidigare också, säger han men passar samtidigt på att dela ut en känga till S-ledaren Stefan Löfven.

– Det lilla de har presenterat än så länge är direkt skadligt för jobben, exempelvis att höja arbetsgivaravgiften för unga och minska ner på rut.

I Sifomätningen hamnar regeringspartiet Kristdemokraterna återigen under fyraprocentsspärren.

Men Schlingmann är inte orolig.

– Alla allianspartier har väldigt bra egenkraft och förmåga att locka till sig väljare. Vår utmaning handlar om hur vi tillsammans ska få en majoritet av väljarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.