Foto: Cornelia NordströmFoto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström
Moderaternas kommunikationschef och hans flickvän hyrde ut sin lägenhet genom en amerikansk uthyrningssajt.Moderaternas kommunikationschef och hans flickvän hyrde ut sin lägenhet genom en amerikansk uthyrningssajt.
Moderaternas kommunikationschef och hans flickvän hyrde ut sin lägenhet genom en amerikansk uthyrningssajt.
Utdrag ur brevet där Per Nilsson medger skattemissen.Utdrag ur brevet där Per Nilsson medger skattemissen.
Utdrag ur brevet där Per Nilsson medger skattemissen.

Per Nilsson: "Tänker betala omgående"

Publicerad

Här är mejlet där toppmoderaten Per Nilsson erkänner att han inte redovisat lägenhetsuthyrningen för skatteverket.

- Tanken har inte slagit mig att jag skulle informerat skatteverket om det, vilket jag så klart ångrar idag.

Nilsson medger att han betalat för lite i skatt.

Per Nilsson hävdar att han och flickvännen de senaste åren "turistat en del i Sverige och utomlands" och då använt sig av den amerikanska handelsplatsen Air BnB.

"Sajten heter Airbnb och är väldigt populär och ett kul och säkert sätt att träffa människor på. Genom att förmedla sin lägenhet har man själv möjlighet att ordna ett boende någon annanstans. Det gör att man verkligen får möjlighet att testa på hur det är att bo på riktigt i ett annat land eller stad", skriver Per Nilsson i mejlet till Expressen.

"Airbnb sätter upp riktlinjer för hur villkoren ska se ut och vi har såvitt jag vet följt dem. De flesta har bott hos oss i några nätter."

Per Nilsson skriver i mejlet att han inte informerat skatteverket om uthyrningen av sin lägenhet.

"Tänker betala omgående"

Efter Expressens granskning tog han under onsdagskvällen kontakt med skatteverket.

"Jag har nu ringt skatteverket och vi har rett ut det. Det visade sig att vi har gjort rätt de flesta åren, men 2012 då vi reste mycket skulle jag och min flickvän tillsammans ha betalat cirka 2400 kronor i skatt utöver det vi då betalade. Det är såklart dumt att det har blivit fel och jag tänker betala omgående."

Det framgår inte av mejlet varför han struntat i att informera bostadsrättsföreningen och i stället hyrt ut bostaden i strid med föreningens stadgar och regler.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag