Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Pelosi ställer Trump inför riksrätt inom sex veckor”

Tomas Kvarnkullen och CNN:s Whitney Wild sammanfattar debatten mellan de 12 demokraterna som vill utmana Trump.
Donald Trump.Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID
Dan Bannon.Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Representanthusets talman Nancy Pelosi.Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump kommer att ställas inför riksrätt inom sex veckor – det är presidentens förre chefsstrateg Steve Bannon övertygad om.

– Det här är allvarligt, säger Bannon i en intervju med New York Post.

Bannon tror också att det största hotet mot Trump i nästa års val inte är Joe Biden.

Steve Bannon var Donald Trumps chefsstrateg de första sju månaderna efter det att Trump svors in som USA:s president. Bannon hade även en plats i det nationella säkerhetsrådet och beskrevs som en "ideologisk själsfrände" till presidenten. När han och Trump allt oftare började dra åt olika håll sparkades Bannon från Vita huset i augusti 2017.

Bannon säger till New York Post att Vita huset inte tar hotet om att Trump skulle kunna ställas inför riksrätt på tillräckligt stort allvar och att riksrättsprocessen är ett ”dödligt hot” mot Trumps presidentskap.

– De behöver bilda ett team med advokater som jobbar med det här dygnet runt. Nancy Pelosi kommer att ställa Trump inför riksrätt inom sex veckor, hon är väldigt fokuserad, säger Steve Bannon.

Hillary Clinton.Foto: JACOB HAMILTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Bannon: Bloomberg och Clinton skulle vara formidabla kandidater

Han kritiserar Vita husets medarbetare, speciellt stabschef Mick Mulvaney, och anser att Trump borde ta in nytt folk för att ”dela bördan”.

– Det känns inte tryggt när man ser Mulvaney. Presidenten behöver ett fungerande lag omkring sig, någon måste kliva fram. Trump kan inte göra allting själv, säger Steve Bannon.

Trots hotet om riksrätt ser Bannon Trump som överlägsen favorit inför nästa års presidentval.

– Den enda personen som kan besegra Trump är Trump själv, säger Steve Bannon.

Bannon ser dock inte Joe Biden som största hotet från demokraternas sida. 

– Om Biden tappar mark kommer både Michael Bloomberg och Hillary Clinton att ge sig in i racet. De skulle båda vara formidabla kandidater, säger Bannon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.