Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peczynski berättar: Därför fick hon sparken från Aftonbladet

Dominika Peczynski och Anders Borg.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Stoppa pressarnas chefredaktör Daniel Nyhlén är vän med Dominika Peczynski.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dominika Peczynskis gästar Expressens mediepodd ”Lägg ut!” och berättar om hur hon och Anders Borg smög på hotell, fick hjälp av en känd modeskapare att undkomma paparazzifotografer och själv blev kolumnist på Aftonbladet – trots att hon var sur på tidningen.

– Och sen fick jag sparken. 

Det polsk-svenska PR-proffset Dominika Peczynski har varit en profil i tidningar och tv sedan barndomen då familjen skulle tvingas lämna Sverige men fick stanna efter en mediekampanj.

Efter att ha varit stjärna på scen med Army Of Lovers har hon bland annat gett ut självbiografin ”Jag gör som jag vill” men kanske mest uppmärksammats för sitt äktenskap med förre finansministern Anders Borg.

I ”Lägg ut!” berättar Peczynski om hur hon uppfattade sig utmålad efter nyheten om deras relation.

– Det verkade som om dom tyckte att polska kvinnor bara kunde ha två yrken, och jag är uppenbarligen inte städerska.

Trots att Dominika var sur på Aftonbladet tackade hon ja till att bli kolumnist där (”jag är lättövertalad”). I podden berättar hon hur det uppdraget tog slut.

– Jag blir nominerad till årets ”fag hag” varje år, så jag tog mig friheten att generalisera kring homosexuella män. Runka på gym och ha sex i offentliga miljöer kan ju vara sånt som homosexuella män tycker om, en del av en frihetsrörelse. Jag tyckte jag gjorde det väldigt kärleksfullt, några på Aftonbladet tyckte inte det.

Dominika Peczynski berättar också i ”Lägg ut!” om sin vänskap med Stoppa Pressarnas chefredaktör Daniel Nyhlén. Sajten utreds just nu av Jusititiekanslern för förtal.

– Jag har en hel del synpunkter på hans skriverier, men tycker mycket om honom som person.

Britney Spears hångel spreds

Dessutom i ”Lägg ut!” som görs av Expressen kulturchef och biträdande chefredaktör Karin Olsson och Magnus Alselind, redaktionschef:

## Britney Spears hångel i Stockholm som spreds över världen efter en paparazzijakt på Djurgården.

# Så kan den nya svenska cannabissajten bli en succé.

# Samt Kalla Fakta-intervjun med ”Emma” som anklagar Göran Lambertz för våldtäkt och därför kom Dejan Kulusevski-videon ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.