Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Påverkade personer stal SL-buss och körde 25 km

OBS! Detta är inte den aktuella bussen - bliden är tagen vid ett annat tillfälleFoto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Polisen tror att bussens övervakningsfilmFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Två personer har gripits för att ha snott en SL-buss från ett garage och kört drygt 25 kilometer på motorvägen.

De hittades av polisen på en adress i Bro.

– Det är inte så ofta det inträffar, säger Kjell Lindgren.

Det var vid 05-tiden på morgonen som polisen larmades om att en SL-buss saknades från garaget i industriområdet Lunda i västra Stockholm. 

En kvart senare lokaliserades bussen till en adress i Bro, som ligger en drygt 25 kilometer lång färd bort på E18. 

– Man spårade bussen ut till Bro där den hittades med två personer i. De har koll på var de har sina fordon inom SL-världen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Två personer stal SL-buss

Kjell Lindgren har inga personuppgifter på de två gripna personerna i nuläget men bussens övervakningsfilm kommer att kunna avslöja mer om händelsen.

– De är misstänkta för tillgreppet sedan får man väl se på övervakningskameran vem som har kört bussen. De var påverkade bägge två, så någon får väl ta på sig det också, säger Kjell Lindgren.

Kan ha kört påverkade till Bro

De gripna personerna har förts till polisstationen för vidare utredning. Polisen har i nuläget inga uppgifter om personerna orsakade någon olycka när de körde bussen.

– Man vet inte vad det var för dignitet på framförandet. Vi har inte några uppgifter på att de har krockat eller orsakat trafikhinder och utmärkt sig under färden, säger Kjell Lindgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.