Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Påvens klantiga miss – på avklädda modellbilden

”Vem vare som gilla?”Foto: IPA/ABACA / STELLA PICTURES/IPA/ABACA
Den brasilianska modellen Natalia Garibotto.Foto: Instagram

Vatikanen har inlett en internutredning, enligt Catholic News Agency.

Anledningen?

Påve Franciskus – eller kanske snarare den som styr det officiella kontot @franciscus – påstås ha gillat en utmanande bild på den brasilianska modellen Natalia Garibotto, 27, där hon poserar i skoluniform och strumpebandshållare på Instagram.

Bilden publicerades redan den 5 oktober men gilla-markeringen uppges ha skett i påvens namn den 13 november, för att sedan plockas bort dagen efter efter att Catholic News Agency kontaktat Vatikanens pressavdelning med frågor.

Natalia Garibotto själv skrattar åt det inträffade och skriver på Twitter:

”Jag kommer åtminstone att komma till himlen”. 

På Instagram skriver 27-åringen vidare att hon ”fått påvens officiella välsignelse”.

Vad som faktiskt har hänt är än så länge inte klarlagt, och enligt Catholic News Agency har Vatikanen inte velat kommentera den påstådda gilla-markeringen, men: Fortsättning följer garanterat.

Modellens svar – efter elaka kroppskommentarerna på Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.